perjantai 6. tammikuuta 2017

Lahjalaatikko Jeesukselle


Joulun alla olin pitämässä Kalevan alueen perhepäivähoitajille ja hoitolapsille joulukirkon Kalevan seurakuntatalolla. Olen huomannut, että lasten mielenkiinnon saa paremmin pysymään kerrottavassa asiassa, jos hänellä on jotain katsottavaa. Saman asian olen kokenut myös nuorten, aikuisten ja vanhustenkin kanssa.  Ihminen keskittyy kuuntelemaa, jos hänellä on mielenkiintoista katsottavaa. Siksi täällä Vakassa on niin paljon kaikenlaista havainnollistamistarviketta.

Mukanani Kalevassa oli puinen laatikko, jonka sisällä oli erilaisia tavaroita. Ne olivat sellaisia tavaroita, joita Jeesus vauvalle olisi voitu viedä lahjaksi, jos eri Raamatussa esiintyvät ihmiset, olisivat menneet häntä katsomaan.

Paimenet olisivat tuoneet lampaan taljan, jottei Jeesus vauvan olisi kylmä. Jeesuksen mummo, Anna, olisi kutonut omin käsin villasukat ja pujottanut ne vauvan paljaisiin jalkoihin. Majatalon isäntä toisi lyhdyn, jotta tallissa olisi valoa.  Pieni mies, Sakkeus, toisi tuttipullon ja toivoisi Jeesuksen kasvavan isoksi mieheksi. Evankelista Luukas toisi Lasten Raamattu ja Taivaan Isältä olisi lahjana pieni puinen risti. Paljon erilaista symboliikkaa, joka herättää ajatuksia myös meissä aikuisissa.

Loppiaisena talliin tulivat vierailulle tietäjät ja he toivat mukanaan arvokkaita lahjoja: kultaa, mirhaa ja suitsuketta. Ne olivat lahjoja kuninkaalle. Jäänkin miettimään, mitä minä olisin Jeesukselle lahjaksi vienyt? Mitä sinä olisit Jeesuksen lahjalaatikkoon laittanut?

Eija V.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti